Oskari Lönngrenin muistivihko

Saimme toimeksemme muuttaa 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevan Oskari Lönngrenin muistivihon digitaalisesti selattavaan muotoon. 110mm x 175mm kokoinen vihko oli ajan saatossa rispaantunut ja sivut olivat alkaneet irtoilemaan. Digitaalisessa muodossa vihkoa pystytään selaamaan ja tutkimaan ilman alkuperäiseen kappaleeseen kohdistuvaa kulumista.

Myös Oskari Lönngrenin perheenjäsenet ovat kirjanneet vihkoon muistiinpanojaan

Kuvasimme muistivihon kaikki 47 sivua ja kannet yksitellen ja vihon kuntoa silmällä pitäen. Tasaisimman laadun varmistaaksemme asettelimme jokaisen sivun päälle kuvaustilanteessa lasin, joka auttoi suoristamaan aavistuksen käpristyneitä sivuja hellästi.

Valokuvattuamme sivut suoristimme ja rajasimme kontekstiinsa. Tarkistimme ja korjasimme lisäksi kuvien värisävyt tasalaatuisimmiksi toisiinsa verraten.

Valmiit kuvat yhdistimme selattavaksi PDF-tiedostoksi. Alla olevasta linkistä pääsee tutkailemaan vihon sisältöä. Kyseisessä versiossa sivut eivät ole täysikokoisia. Täysikokoinen PDF-versio on mahdollista saada yhteydenotolla (koko 406Mt).
Voit myös halutessasi ostaa aineellisen kopion vihosta kirjahyllyysi asiakkaamme Erärengen sivuilta.